Очаква се изявление на преговорния екип на ГЕРБ-СДС. То ще започне

...
Очаква се изявление на преговорния екип на ГЕРБ-СДС. То ще започне
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ-СДС казват ще има ли правителство ВИДЕО

Очаква се изказване на преговорния екип на ГЕРБ-СДС. То ще стартира в 15 часа.
 Мария Габриел от ГЕРБ разгласи, че ще внесе писмо за отдръпване на кандидатурата си за претендент за министър-председател. Преговорният екип на ГЕРБ-СДС дава брифинг пред медиите в централата на ГЕРБ. " Имаше диалози и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи ", уточни Мария Габриел. " Ние споделяме " не " на непрекъснатите нови условия ", добави Габриел. 

Припомняме, че в петък претендентът за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел съобщи, че диалози текат и сега.

През последните седмици се ускори напрежението сред двете обединения ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).

На 19 март Габриел върна на президента Румен Радев изпълнен първия мандат. От ПП-ДБ обявиха, че посоченият от нея проекто на кабинета не е координиран с тях. Следващите дни двете обединения си размениха взаимни прилагателни, обиди и претенции за опрощение. 
Преговорите за кабинет с министър председател Мария Габриел и министерския състав, препоръчан от нея на президента Румен Радев, се водеха в " цялостна тишина ". Още в петък самата Габриел удостовери, че диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се водят отвън светлината на прожекторите. В незабавен порядък започнаха да привикват депутати на ръководещото болшинство, даже от Япония.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР